Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový rok 2015 na rozhledně

14. 1. 2015

 obrazek1.jpgJe ráno, 1. ledna,  čtvrtek , Nový  rok 2015. Stoupáme lesem na Studený vrch.  Nikde nikdo.  Stejně jako loni po sněhu  ani památky. Odemykáme rozhlednu. První příchozí na Nový rok 2015 jsme tedy my, dobrovolníci nastupující do služby.  Podáváme si ruce a popřejeme si všechno nejlepší v novém roce. U kávy a čaje si rozdělíme úkoly a celá služba zaujme své pozice. OTEVÍRÁME.  Úderem desáté dorazili první výletníci.  Tak s těmi si ještě stíháme popřát …… Tak takhle podobně a možná i stejně, začíná již tradičně novoroční akce „Vítání Nového roku na rozhledně Studený vrch“. Obsluhu příchozích návštěvníků, kteří vyžadují nepřetržité podávání teplých nápojů všeho druhu a také udržování  hořícího ohně pro opékání buřtů a klobás, zajišťuje  tým dobrovolníků v počtu 4 + 1. Celý den je v okolí i uvnitř rozhledny mnoho známých i neznámých tváří. Chlapi a nejen oni, vedou řeči a osvěžují se.  Čas běží, návštěvníci přicházejí a odcházejí, neúnavná dítka pobíhají již mnohem méně, šum hlasů pomalu utichá. Pomalu odcházejí  i poslední návštěvníci. Tentokrát se zpěvem a směrem do Dobříše. Panečku, to byli veselí turisté…  Než se setmí, balíme venku.  Konečně zavíráme a začínáme s úklidem a balením i uvnitř věže.  Ještě vyhodnotíme  průběh  dne.  Žádný úraz. Opět se nikdo nepopral, ale bylo namále. Všechny příchozí jsme rádi viděli a doufáme, že i oni nás. Počasí bylo celkem ucházející.  Podle odhadu sloužících a přihlížejících se akce zúčastnilo asi 600 až 700 nadšenců,  kteří  si přišli protáhnout tělo výstupem na rozhlednu Studený vrch.  Děkujeme všem za návštěvu a máte náš  obdiv . 

 

Tedy, je po akci.  A co mámeobrazek3.jpg dál? Rozhlednu teď necháme odpočívat. V zimě provedeme několik úprav uvnitř věže, hlavně pro zvýšení  bezpečnosti  návštěvníků.  Připomínáme, že bude ještě jedna  zimní  akce. Pořádáme tradiční, letos  již  12. Turistický Candrbál  a to se všemi  náležitostmi,  které zde rozepisovat nebudeme (překvapení…).

Koná se v sobotu  7.3.2015 od 19:30 hodin  a veselit  se budeme i tentokrát v Hostomicích, v restauraci U Frajerů.  Hrát nám budou Žakeři z Dobříše a možná ještě někdo další. Rozhledna bude letos opět otevřena od dubna do října. Více informací o pořádaných akcích si vyhledáte na www.rozhlednastudenyvrch.estranky.cz.

Srdečně vás všechny zveme. 

 

Takže,  co na závěr povídání?                                                                                                                                   

No asi hlavně to, že přejeme všem příznivcům rozhledny a  turistiky  VŠECHNO NEJ v roce 2015.        

Za kolektiv  věžníků: Tonda a Zmizík